[BTK] Anyák napja a Blogturné Klubbal

Rendhagyó blogturnénk keretében szeretnénk köszönteni azokat, akik a legfontosabbak az életünkben: az Édesanyákat. A tizenkét állomáson egy sajátos book tag formájában válaszolunk különböző kérdésekre, természetesen olyanokra, amik kapcsolódnak a könyvekhez és az anyukákhoz is. Sőt, néha az édesanyáink is megszólalnak majd, így megtudhattok egy-két igazán személyes dolgot bloggereinkről. 

Tartsatok velünk, ünnepeljétek ti is ezeket a csodálatos Nőket, és nyerjétek meg a bloggereink által felajánlott nyereménykönyveket!


Ki a kedvenc könyves anyukád?
Az egyik egyértelműen Mrs. Bennet – fergeteges karakter, a Büszkeség és balítélet fele olyan jó sem lenne nélküle. A másik pedig az erős és példamutató Mira Andersson, Fredrik Backman Björnstad-sorozatából.

undefined

Volt olyan könyv, amit anyukád nem engedett elolvasni?
Nyugodtan mondhatom, hogy ilyen könyv nem volt. Mindig is azt olvashattam, amit csak akartam, megkötések nélkül. De igazából állattörténeteket olvastam szívesen, utána pedig klasszikusokat, úgyhogy nem is nagyon akadt olyan könyv, amire nemet kellett volna mondjon.

Egy könyv amit te szerettettél meg anyukáddal.
Fredrik Backmantől Az ​ember, akit Ovénak hívnak. Ezt a könyvet húgommal misszió-szerűen elolvastatjuk mindenkivel, akivel csak lehet – térítjük szépen sorban a backmanistákat.

Egy könyv amit anyukád szerettetett meg veled.
Nem egy konkrét könyv, de Jane Austen munkásságával anyukámnak hála találkoztam, és a 19. század eleje azóta is a kedvenc korszakom.

Mi anyukád kedvenc könyve?
Ugye tudjátok, hogy egy kedvenc könyvet választani gyakorlatilag lehetetlen? De Szabó Magdától A pillanat és a Régimódi történet, valamint Vásáry Tamástól az Üzenet mindenképpen rajta lennének anyukám “kedvenc könyvek” toplistáján.

Van olyan könyv, amit mindketten olvastatok?
Elég sok. Anyukámmal kölcsönösen mutatunk egymásnak könyveket, korábban ő ajánlott nekem többször olvasnivalót, most pedig én ajánlok gyakrabban.

Kiskorodban milyen könyveket olvasott neked anyukád?
Ahogy fentebb már említettem, nálam az állattörténetek voltak a nyerők, úgyhogy az elsők között volt a Cirmi cica, a Tarka-barka állatmesék, Kalandos állattörténetek, és később Gerald Durrelltől a Léghajóval a világ körül. Azt hiszem, a Barackvirág volt igazából az egyetlen, amiben nem állatok játszották a főszerepet…

Ki anyukád kedvenc írója?
Szabó Magda és Balzac.

Szoktatok könyvet ajándékozni egymásnak az édesanyáddal? Mit adtál/kaptál legutóbb?
Igen, a könyvajándékozás hagyomány számba megy nálunk. Anyukámnak legutóbb Szobotka Tibor Bánom is én és Márai Sándor Fedőneve: Ulysses című köteteit adtam, én pedig Szerb Antal Utas és holdvilágát kaptam meg.

Melyik könyv címével jellemezne anyukád?
Anyukám vicces kedvében volt, és rávágta, hogy A társas lény. Csak hogy tudjátok, főmunkaidős introvertált és emberkerülő vagyok.


Nyereményjáték

Mostani játékunk során minden állomáson találtok egy kérdést, ami rólatok vagy az anyukátokról szól, nektek pedig nincs más dolgotok, mint megválaszolni azt. Ha pedig extra pontokat is szereznétek, gyűjtsetek olyan könyveket, melyeknek címe jellemzi az anyukátokat, nagymamátokat, vagy a vele való kapcsolatotokat, fotózzátok le, és a #anyaknapiblogturné #ezvagynekemanyu tagek használatával töltsétek fel saját Facebookotokra (nyilvánosan) vagy Instátokra, a kép linkjét pedig másoljátok be a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Csak magyarországi címre postázunk.) 


Szoktatok könyvet ajándékozni egymásnak az édesanyáddal?

A nyereményjáték ide kattintva érhető el


Állomáslista
Május 3. 09:00 – Dreamworld
Május 3. 10:00 – Spirit Bliss Sárga könyves út
Május 3. 11:00 – Hagyjatok! Olvasok!
Május 3. 12:00 – Readinspo

Május 3. 13:00 – Veronika’s Reader Feeder
Május 3. 14:00 – Utószó
Május 3. 15:00 – Könyvvilág
Május 3. 16:00 – Csak olvass!
Május 3. 17:00 – Flora the Sweaterist
Május 3. 18:00 – Könyv és más
Május 3. 20:00 – Nem félünk a könyvektől

3 Comments Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s